divendres, 14 de desembre del 2018

Conte de Nadal


M’agradaria explicar-vos la història d’un arbre, un arbre que vivia al bosc, ell tot sol. No, no, ell tot sol no! Al mateix bosc vivien molts altres arbres. Arbres de tota mena. Grans, petits, joves i vells. Ja us dic, molts altres arbres, però cap com ell. Ell era diferent de tots. Tan diferent que els altres li feien burla.

Li feien burla de tot. Que si era molt alt... Que si les fulles era com punxes... Que era de color verd fosc... I, fins i tot, que no feia flors i els seus fruits eren lletjos i no tenien color.

Costava molt viure al bosc d’aquella manera. Ell es mantenia ferm, però trist. I no sabia com demanar ajuda. Ni a qui.

Recordava, amb enyorança, el seu bosc. Aquell on va néixer. Un bosc frondós dalt d’una muntanya on no faltava mai la neu, aquella neu suau que cada hivern el vestia de color blanc i que a ell tant li agradava.

Recordava tantes coses... La casa on va passar l’últim nadal... Les cançons que li cantaven... Els regals al peu de la soca... Recordar tot això li produïa tristor, però sobretot el que més enyorava era el fred i la neu, desitjava de tot cor que el seu regal de Nadal fos una gran nevada. Sí!, desitjava que la neu el tornés a vestir de blanc.

Heus aquí que, un dia, uns nens del poble, tot passejant, es van acostar al bosc i com aquell que res, es van aturar al peu de l’arbre per descansar una estona. Allà es van explicar històries de tota mena fins que es van adonar que de l’arbre queien unes petites gotes, que ells van pensar que eren gotes d’aigua. Curiosos van mirar amunt i van veure que aquell arbre tan ferm, plorava silenciosament. Es van abraçar al tronc i li van prometre que no el deixarien, que farien alguna cosa per consolar-lo.

Va passar el temps i va arribar l’hivern i, amb ell, el fred i el Nadal. Aquella colla de nens, es van recordar de l’arbre. De com estava de trist. I van pensar de quina manera el podien ajudar per tornar-li l’alegria. Després de rumiar molt, van marxar cap al bosc amb unes figuretes de pessebre. Havien tingut una bona pensada!

Un cop allà, es van ajupir i, una darrere l’altra, van anar posant les figures al peu de l’arbre que, silenciós i resignat esperava que l’hivern el vestís de blanc, que era un color que li esqueia molt, i d’aquesta manera deixar de ser la burla dels altres arbres.

Els nois es van adonar que el bosc havia canviat molt, els arbres de l’entorn tenien les seves branques tan resseques que feien pena de mirar. No tenien ni flors, ni fruits, ni fulles i, una mica avergonyits, miraven el cel per despistar.

Per tant, l’arbre del bosc, alt i ferm, continuava igual de preciós, d’un verd brillant i amb uns fruits d’un color com d’or. Era un avet. Aquell arbre era un arbre de Nadal, orgullós i feliç de conservar tot el seu fullam.

Els ocells, que tenien molt fred, van córrer a aixoplugar-se a dins de les branques, per poder dormir tranquils i cantar a gust. I, heus ací que, tot d’una, un estel que passava per allà, es va parar a mirar aquell arbre tan bonic, i li va agradar tant, que es va posar a dalt de tot per poder mirar-lo millor. Va ser llavors quan l’arbre es va il·luminar! Tot ell era brillant, preciós, com cap altre, i de cop, els ocells es van despertar i es van posar a cantar tots a l’hora. Tant i tant van cantar, que els nens els van acompanyar saltant i ballant d’alegria!

Va ser llavors quan es va produir el miracle. Del cel van començar a caure uns borrallons de neu, blancs i esponjosos, que es van anar posant, a poc a poc, damunt les branques de l’avet del bosc, que va anar quedant, tot ell, vestit de festa. Era el que ell desitjava, no volia cap més regal de Nadal que aquell vestit blanc.

I, en aquell moment, quan els altres arbres del bosc, avergonyits, van llençar les seves fulles cap amunt, fent-les voleiar per damunt de l’avet, en senyal de festa. A partir d’aquell dia, mai més van riure’s de l’avet.

La gent del poble quan ho van saber, van córrer al bosc a contemplar, ells també, aquell arbre preciós que ja tenia, com cal, un vestit de neu. No cal dir que li esqueia molt bé i ell estava molt ufanós, ja que era el regal que esperava, El seu regal de Nadal.

Aquella va ser una nit màgica, una nit de Nadal com cap altra.

FI.

 ® Roser SEGURA. 2018



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada