dimecres, 1 de febrer del 2017

La clau

Li deia a un amic, tot parlant de tot, que el principal és tenir salut. La salut és la clau de la vida. Però què passa quan ens falla la salut? És com si haguéssim perdut aquesta clau. Quan això passa, l'angoixa s'apodera de les persones. És com si, de cop, ens quedéssim a les fosques. 


Tots hem passat moments d'aquests que ens acovardeixen, que ens anul·len, que no ens deixen mirar més enllà. Tot són obstacles. Som incapaços de fer un pas tot sols. Necessitem un suport, una mà... Algú que ens obri un altre cop el camí. Una persona que ens trobi de nou la clau.


La clau hi és. Només hem de confiar, buscar i trobar. A vegades costa molt. No sempre és fàcil. Deia la meva àvia, "tot el que és bo, es fa esperar". La clau de la salut, la clau de la vida, la clau de la felicitat, són claus difícils de trobar. Però, no cal desesperar perquè la clau hi és.


Quan s'ha patit una operació per culpa d'un càncer és, talment, com si la clau de la salut s'hagués fet fonedissa, ens quedem a les fosques. No podem obrir la porta de la nostra salut. No podem obrir el llum de la nostra esperança.


Però la clau hi és. Hi ha molta gent que t'ajudarà a buscar-la i quan la trobis... tu, només tu, has d'encendre el llum. Aquesta llum que et tornarà les ganes de viure. Aquesta llum que et portarà l'esperança, que et retornarà la clau de la teva salut.

® Roser SEGURA. 2017.


Divendres, dia 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial contra el Càncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada