diumenge, 5 d’abril del 2020

El dia de la marmota

Quin dia és? Dimarts? Dijous?.. No ho sé pas. És igual. Ben bé igual. L'única diferència és el temps. Plou o fa sol? Està ennuvolat o no? Tant se val l'hora de llevar-se. Les 9? Les 10? O més tard... El dia serà igual que ahir, que demà i que demà passat i l'altre.

Ja hem canviat el full del calendari i no hi ha cap diferència que ens pugui dir que alguna cosa ha canviat. Potser fa una mica de fred, ara que tots esperem la Primavera. Jo crec que, a la pobra, també la tenen tancada en algun lloc. Per què si no? No es veuen ni les orenetes! Elles també estan tancades?

Algú, molt espavilat, va dir un dia, que no era de nit, que 'en el frente, no habia novedad'. Molt espavilat, si senyor, almenys hi ha algú que sap el que està passant.

Les notícies que ens arriben per la televisió, són sempre igual d'optimistes. Que si hi ha més morts que ahir... Que ja no s'hi cap als hospitals... Que estan plantant tendes grans per emmagatzemar més gent... Si això és el que diuen per animar el personal, tot un èxit per cert.

Avui és dijous, com deia aquell. Un dia que coincideix, miraculosament, amb el calendari.

Demà serà un altre dia, i que Déu vulgui, que sigui diferent dels altres- Per a millor, sens dubte.

® Roser SEGURA. 2020.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada